Mob: +385 (0)98 411 251 | +385 (0)91 503 4903

Transferi od/do marina

 

POLOŽAJ

ACI marina Split smještena je u jugozapadnom dijelu gradske luke, sjeverno od poluotoka Sustipan. Dugačak lukobran pruža dobru zaštitu od južnih vjetrova.

OTVORENA

tijekom cijele godine

VEZOVI

Marina raspolaže s 364 veza u moru te sa 60 mjesta za smještaj plovila na suhom. Svi vezovi opremljeni su priključcima za vodu i struju.

SADRŽAJ

Recepcija, mjenjačnica, restoran, snack-bar, sanitarni čvor (WC i tuševi), praonica rublja, prodavaonice prehrambenih namirnica i nautičke opreme, servisna radionica, dizalica nosivosti 10 t, navoz (35 t), igla za skidanje jarbola, parkiralište za osobna vozila. Cjelogodišnji granični prijelaz u gradskoj luci. Crpka za gorivo ispod hotela "Marjan" (100 m). Zadovoljivši najstroža ekološka mjerila u pogledu sigurnosti te čistoće vode i okoliša ACI marina Split jedna je od 10 marina iz sustava ACI-a kojima je dodijeljeno visoko priznanje “Europska plava zastava”.

POVEZANOST

Željeznička i autobusna postaja, kao i gradska luka, udaljene su samo 1 km od marine. Split je povezan redovnim brodskim linijama s Rijekom i Dubrovnikom te Trstom, Anconom, Barijem i Pescarom u Italiji. Redovitim trajektnim linijama Split je povezan s obližnjim otocima. Zračna luka, koja je udaljena 20 km od grada, povezuje čitavu regiju s Europom i svijetom.

UPLOVLJAVANJE

Kod uplovljavanja u gradsku luku za orijentaciju služe markantni zvonik katedrale Sv. Duje, rt Sustipan te brdo Marjan na zapadnoj strani. Široki ulaz u gradsku luku nalazi se između glavnog lukobrana čija je glava označena zelenim svjetionikom (Z Bl 6s 11m 10M) i vanjskog lukobrana ACI marine koji se nastavlja na rt Sustipan, na kojem je crveni toranj s crvenim svjetionikom (C Bl 6s 9m 5M). Točna pozicija zelenog svjetionika na glavnom lukobranu je 43°30,1’ N 16°25,5’ E. Unutar luke ACI marina je zaštićena još jednim lukobranom, na čijoj glavi se nalazi crveni svjetionik (C Bl 2s 6m 3M). Zaobilazeći glavu ovog lukobrana ulazimo u ACI marinu. Bliže obali nalaze se hridi označene zelenom plutačom.
Napomena: Preporuča se koristiti službene pomorske navigacijske karte izdanja HHI – Split: 100-21, 100-26, MK-16, MK-18 i Plan 47. 

Izvor: Aci-club.hr DALMACIJA BUS SPLIT d.o.o. sudjeluje u provedbi financijskog instrumenta sufinanciranog iz Europskog fonda za regionalni razvoj u sklopu Operativnog programa "Konkurentnost i kohezija”.