Mob: +385 (0)98 411 251 | +385 (0)91 503 4903

Izleti brodom

OTOK VIS

Uživajte u vožnji brodom do Visa, otoka poznatog po jakoj ribarskoj tradiciji te izvanrednim prirodnim ljepotama.  U neposrednoj blizini nalazi se Biševo na kojem se nalazi nekoliko špilja, od kojih je najpoznatija Modra špilja. Ovaj rijetki prirodni fenomen stvoren igrom sunčevih zraka koje prodiru u špilju i bojaju je u plavo-srebrno boju za sunčanih dana, posebice u podne, oduzima dah te je prizor koji zasigurno ne želite propustiti.


Na južnoj strani otoka, ispred uvale Rukavac, nalazi se otok Ravnik i sa njegove jugozapadne strane Zelena spilja.Kroz pukotinu na stropu spilje zrake sunca se sa zelenkastom bojom reflektiraju u unutrašnjosti spilje i stvara zadivljujuće svjetlosne efekte.Ime „zelena“ je dobila po zelenkastom odsjaju mora koji je posljedica mnoštva zelenih algi, koje se nalaze na dnu stijena ulaza. Špilja ima dva velika ulaza i prilično je prostrana tako da u nju bez problema mogu uči i manje motorne brodice. Dozvoljeno je kupanje.Zelena spilja je predivno djelo prirode i zbog toga je posebno atraktivna ronilačka lokacija.

 

Otok Bisevo


Otok Bisevo nalazi se 4 nautičke milje jugozapadno od grada Komiže. To je brežuljkasti otok građen od vapnenca, a uspinje se na visinu do 240m. Sredinu otoka čine polja vinove loze i maslina. Ovaj otok je prvenstveno poznat po svom fenomenu-Modroj špilji. Uz samu obalu otoka Biševa nalazi se još 26 morskih špilja koje se mogu obići brodom. Jedna od njih je i Medvidina špilja koja je zbog svoje ljepote i značenja još prije 40 godina proglašena zaštićenim spomenikom prirode.
 Ukoliko želite sami kreirati svoj izlet u ponudi imamo gliser koji možete iznajmiti sa skiperom i provesti ljetni dan baš onako kako ste oduvijek sanjali.



DALMACIJA BUS SPLIT d.o.o. sudjeluje u provedbi financijskog instrumenta sufinanciranog iz Europskog fonda za regionalni razvoj u sklopu Operativnog programa "Konkurentnost i kohezija”.