Mob: +385 (0)98 411 251 | +385 (0)91 503 4903

Izleti brodom

Hrvatska je zemlja s tisuću otoka i kristalno čistog mora, a posebno je privlačna i zbog najrazvedenije obale na ovom dijelu svijeta. Doživite nezaboravan osjećaj kupanja u kristalno čistom moru, u usamljenim i netaknutim uvalama gdje je priroda netaknuta.Želite li upoznati bar mali dio ovog prekrasnog raja na zemlji, izaberite jedan od izleta iz naše široke ponude i krenite u nezaboravnu avanturu. Uvjereni smo kako ćete uživati u čaroliji netaknute prirode koju nudi hrvatska obala.

OTOK HVAR

Riječ "ljeto" najbolje opisuje izlet na najsunčaniji otok u dalmatinskom arhipelagu u Hrvatskoj, s više od 2800 sunčanih dana godišnje. No Hvar je mnogo više od sunca i ljeta, i toliko je različitih aktivnosti koje se ondje mogu organizirati na otoku, zato nam samo javite što ste zamislili i smatrajte stvar riješenom! Istražite drevne trgove i ulice grada Hvara, uživajte u jedinstvenoj prirodi, krenite biciklom duž polja lavande ili prošetajte do najvišeg otočkog vrha - Sv. Nikole.
Ako želite uživati u ljetnim zabavama ili elitnom turizmu, onda je grad Hvar idealan odabir za vas. Ako želite uživati u osamljenim uvalama ili slikovitim dolinama mjesta Jelsa, Vrboska ili Stari Grad, mi ćemo se pobrinuti da u potpunosti iskusite ovaj izuzetan ljubičasti otok.


PAKLENI OTOCI
Skupina od 20-ak otočića i hridina koja se proteže ispred grada Hvara zvana Pakleni otoci (ili kako Hvarani jednostavno kažu Hvarski škoji) jedinstvena je i najprepoznatljivija prirodna ljepota Hvara. Nekad goli, pitomi otočići prekriveni tek mirisnom vrištinom, s nekoliko obradivih površina (gdje se u stara vremena čak sijalo i žito) te malim naseljem Vloka, danas predstavljaju prostrano hvarsko turističko izletište - nadaleko poznatu hvarsku sunčanu Arkadiju.Pakleni otoci najljepši su dio hvarske, a mogli bismo bez pretjerivanja kazati i čitave hrvatske rivijere. Razigrana niska šumovitih otočića uronjenih u bistro, azurno more, nekoliko kupališta, izletišta, te bezbroj malih skrovitih žala, kamenih terasa okrenutih suncu i prelijepih pustih uvala, predstavljaju, kako netko reče, "Arkadiju na dohvat ruke". Od istoka prema zapadu nižu se izletišta

OTOK BRAČ

Mnoge plaže u Hrvatskoj vrijedi posjetiti tijekom boravka u njihovoj blizini, ali plaža Zlatni rat u Bolu na otoku Braču je jedina plaža koju biste trebali posjetiti samo zbog plaže.

Ona je tako jedinstvena i prekrasna da se smatra jednom od tri najprepoznatljivije znamenitosti Hrvatske. Njezin rt okružen Jadranskim morem s dvije strane i vrh koja mijenja smjer ovisno o vjetru samo su neke od njegovih posebnosti. Plaža Zlatni rat je uska pješčana plaža od bijelog šljunka na rtu u blizini Bola, jedne od najtraženijih ljetnih destinacija u Hrvatskoj.

Mi ćemo se pobrinuti da osim Bola posjetite i druga lijepa mjesta na otoku Braču, poput Supetra, Milne, Postira. Svakako treba posjetiti samostan Blaca i uživati u spokoju njegovog skrivenog manastira. Obratite nam se i mi ćemo vam pomoći organizirati izlet na Brač iz svih destinacija i omogućiti vam da uživate u ovom prirodnom čudu Dalmacije.

OTOK ŠOLTA

U plavoj ljusci od mora i mora, čudom tektonskih prirodnih sila, iz tihog plavog Jadranskog mora otok Šolta je rođen veličanstvenoj ljepoti. Nemirni i prkosni obris otoka, njegova ljepota i ljekovita zdrava klima obećavaju potpun mir i ugodne trenutke u harmoniji s prirodom. Car Dioklecijan i kraljica Teuta su znali ovo, dok su Marko Marulić i Petar Hektorović našli pjesničku inspiraciju na otoku Šolti. Isti taj otok sa istom tvrdoglavo lijeopom prirodom i fascinirajućom ljepotom možemo osjetiti čak i danas.

OTOK VIS

Uživajte u vožnji brodom do Visa, otoka poznatog po jakoj ribarskoj tradiciji te izvanrednim prirodnim ljepotama.  U neposrednoj blizini nalazi se Biševo na kojem se nalazi nekoliko špilja, od kojih je najpoznatija Modra špilja. Ovaj rijetki prirodni fenomen stvoren igrom sunčevih zraka koje prodiru u špilju i bojaju je u plavo-srebrno boju za sunčanih dana, posebice u podne, oduzima dah te je prizor koji zasigurno ne želite propustiti.


Na južnoj strani otoka, ispred uvale Rukavac, nalazi se otok Ravnik i sa njegove jugozapadne strane Zelena spilja.Kroz pukotinu na stropu spilje zrake sunca se sa zelenkastom bojom reflektiraju u unutrašnjosti spilje i stvara zadivljujuće svjetlosne efekte.Ime „zelena“ je dobila po zelenkastom odsjaju mora koji je posljedica mnoštva zelenih algi, koje se nalaze na dnu stijena ulaza. Špilja ima dva velika ulaza i prilično je prostrana tako da u nju bez problema mogu uči i manje motorne brodice. Dozvoljeno je kupanje.Zelena spilja je predivno djelo prirode i zbog toga je posebno atraktivna ronilačka lokacija.

 

Otok Bisevo


Otok Bisevo nalazi se 4 nautičke milje jugozapadno od grada Komiže. To je brežuljkasti otok građen od vapnenca, a uspinje se na visinu do 240m. Sredinu otoka čine polja vinove loze i maslina. Ovaj otok je prvenstveno poznat po svom fenomenu-Modroj špilji. Uz samu obalu otoka Biševa nalazi se još 26 morskih špilja koje se mogu obići brodom. Jedna od njih je i Medvidina špilja koja je zbog svoje ljepote i značenja još prije 40 godina proglašena zaštićenim spomenikom prirode.
 Ukoliko želite sami kreirati svoj izlet u ponudi imamo gliser koji možete iznajmiti sa skiperom i provesti ljetni dan baš onako kako ste oduvijek sanjali.

KORČULA

Otok Korčulu okružuje kristalno čisto more, a njegova razvedena obala prepuna je manjih i većih uvala sa skrivenim ili onima više posjećenim plažama. Posebnost Korčule je i 40 otočića koji su savršeni za istraživanje i kupanje. Među njima se ističe Proizd koji je proglašen najljepšom plažom Jadrana 2007. godine a britanski Daily Telegraf uvrstio ga je među pet najljepših plaža na Jadranu.Proizd ima stjenovitu i šljunčanu obalu, ali sjeverna strana oduzima dah. Tu se nalaze Bili boci – plaže od bijelih stijena koje uranjaju u more tirkizne boje. Uz pristanište na Proizdu smješten je mali restoran, a do plaže Bili boci vode uređene šumske staze.

Krknjaši

Jedan od netaknute prirodne ljepote našeg područja je Krknjaši uvala na istočnoj obali otoka Drvenika. Ova prirodna ljepota je zaštićen s dva otoka izvana, velike i male Krknjaši. Prekrasne pješčane plaže i plitko pješčano dno s kristalno čistom vodom čini pravi tropski raj našeg mora. Iako to nije previše daleko od kopna, uvala Krknjaši daje vam utočište od gradske vreve, gužve mjestima i plažama, pa to je jedna od omiljenih destinacija. Uz obalu su male uvale s pješčanim plićacima koje pružaju intimu i pogodni su za obitelji s malom djecom.

LASTOVO

 Lastovo je prekrasan otok koji se nalazi na jugu Hrvatske, u južnoj Dalmaciji.Privlači mnogobrojne turiste svojim prirodnim ljepotama i kristalno bistrim morem.Mjesto Lastovo je stari srednjovjekovni grad sa dugom i zanimljivom poviješću, amfiteatralnog oblika, okruženo brdima. Otok je prepun prelijepih uvala sa popularnim turističkim  odredištima.  Najpoznatiji  su  Zaklopatica i Pasadur na sjevernoj obali, Skrivena Luka i Ubli na južnoj obali i Lučica,  podno mjesta Lastova.DALMACIJA BUS SPLIT d.o.o. sudjeluje u provedbi financijskog instrumenta sufinanciranog iz Europskog fonda za regionalni razvoj u sklopu Operativnog programa "Konkurentnost i kohezija”.